MENU
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
«Лише надягання обручок»
РаботягаДата: Понеділок, 15.04.2013, 10:40 | Повідомлення # 1
Проходив мимо
Група: Користувачі
Репутація: 0
Статус:
Доброго дня шановні кам’янчани.

Нещодавно у районній газеті «Трудова слава» наткнувся на статтю одного із громадян нашого міста, який у рубриці «Листи читачів» скаржиться на роботу Кам´янського відділу РАЦС. Ось зміст цього листа:

«Замість хвилюючих хвилин щасливого поєднання двох
сердець у молодої сім'ї в пам'яті залишається лише
надягання обручок»

Сім'я завжди була оберегом тепла та духовності для людини. Назвати сім'єю можна пару лише після юридичне оформлених відносин. Питаннями, пов'язаними саме із сім'єю, і займаються у відділах РАЦС.

Кам'янський відділ мав чималий досвід проведення урочистої реєстрації шлюбу. Обряд створювався та удосконалювався протягом багатьох років і увібрав у себе як найкращі зразки весільних традицій, так і сучасне бачення цього дійства. Так тривало, поки керівниками відділу були Галина Артемівна Ткаченко та Людмила Василівна Безпала. Урочисто зареєструвати шлюб приїжджали до Кам'янки молоді пари з Черкас Олександрівки, Києва, Сміли, Ялти. Обряди проводили солідні жінки, які мали чималий досвід сімейного життя. Вони надихали молоде подружжя на щастя, добро, любов і злагоду, створювали неповторність свята кохання, наповнювали радістю і приємними хвилюваннями усік його учасників.

Тоді до РАЦСу зверталися не тільки молоді люди, а й пари, які у колі родини та близьких бажали відзначити річницю сімейного життя. Такі ювілеї союзу двох сердець нікого з присутніх на урочистому обряді не залишали байдужими. Певна увага приділялася і роботі з молоддю, яка бажає створити сім'ю, Відродити народні традиції, пропагувати переваги сімейного життя, виховання дітей у повній, щасливій родині – одне із завдань працівників цього відділу.

Сьогодні, на жаль, усе не так. Чи може є щось подібне, та я помиляюсь? Моє спілкувалння з кам'янчанами з цього приводу доводить, що ні.

Проведення урочистих обрядів зникло, а якщо і проводиться, то ні молодята, ані їхні 6атьки та гості незадоволені. Обряд триває 10-15 хвилин, ніякого свята. Замість хвилюючих хвилин щасливого поєднання двох сердець у молодої сім'ї в пам'яті залишається лише надягання обручок, розпису в журналі реєстрації та отримання документів про шлюб. А де ж поділися українські традиції, святковість, урочистість, сльози радості? З району це все зникло.

А вже про авторететність і моральність нинішньої завідучої відділом РАЦС багато не скажеш. На її роботу неодноразово скаржились пересічні громадяни і окремі посадові особи, робота яких тісно пов'язана із цим відділом. Достеменно відомо, що у минулі роки вона притягалася до адміністративної та дисциплінарної відповідальності, має догану за допущену тяганину при розгляді справи про внесення змін до актового запису від Головного управління юстиції.

На мою думку, крім моральних якостей, завідуючий таким відділом повинен мати ще й душевні. Але ж уважності, терпимості, шанобливого ставлення до людей, тактовності, уміння контролювати свій емоційний стан у неї немає Ці ж проблеми я виклав у листі, з яким нещодавно звертався до начальника районного відділу юстиції В. О. Саганя. Але у відповідь отримав, я б сказав, відписку. Його, як начальника, повністю задовольняє і робота відділу РАЦС, і проведення урочистих подій.

Я ж думаю, прикро, що він та й деякі окремі керівники стали байдужими, їм все рівно, що відбувається поруч, вони прикривають очі на роботу своїх підлеглих замовчують порушення і роблять вигляд, що все добре.

Хотілось би почути думку з цього приводу жителів району, адже кожному з нас протягом життя неодноразово доводиться бувати у цьому відділі і спілкуватися з його працівниками.»

РаботягаДата: Понеділок, 15.04.2013, 10:40 | Повідомлення # 2
Проходив мимо
Група: Користувачі
Репутація: 0
Статус:
І справді, хотілось би почути думку з цього приводу жителів району, адже кожному з нас протягом життя неодноразово доводиться бувати у цьому відділі і спілкуватися з його працівниками, які живуть і отримують платню за рахунок платників податків, тобто нас з вами. І якщо такі працівники не можуть добросовісно виконувати покладені на них функції – ЇХ ПОТРІБНО ЗВІЛЬНЯТИ!!!

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Хостинг від uCoz