igronik | Дата: П`ятниця, 12.10.2012, 12:08 | Повідомлення # 1 |
 Адміністратор проекту
Група: Адміністратори
Статус: 
| Дорогі браття та сестри!
Приходить світле та радісне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів це свято духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері за людській рід, за мир і добро на нашій землі.
Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богородиця боронила наш народ, наше козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом. Саме тому в Україні свято отримало другу назву – Козацька Покрова і відзначається ще й як день українського козацтва. Я щиро вітаю всіх, в кому живе дух наших славних попередників – запорожців, бажаю здоров’я і нових перемог в ім’я нашої великої Батьківщини.
Щастя всім, радощів та благополуччя!
Зі Святом, дорогі мої!
|
|
| |
kamrda | Дата: П`ятниця, 12.10.2012, 12:50 | Повідомлення # 2 |
 Завсігдатай
Група: Перевірені
Статус: 
| Шановні земляки!
У світлий день Покрови Пресвятої Богородиці, яка українцями завжди вважалася покровителькою й заступницею, відзначається ще одне не менш важливе для нашого народу свято – День українського козацтва. Обидва свята є невід’ємною складовою духовного розвитку та становлення нашої держави. Для Черкащини ж вони мають особливий смисл: адже саме наша земля стала осердям виникнення українського козацтва, становлення його від стихійної сили до суспільно-політичного явища.
Козаки, йдучи у похід, брали з собою образок Покрови як священний оберіг та зверталися до Матері Божої, аби вона рятувала рідну землю від чужоземного поневолення.
Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців, наша самооцінка та свідомість того, що ми є великий та могутній народ. Козацтво – велика гордість нашого народу, душа України, її надія й оберіг.
Не відцурались ми і нині великих козацьких традицій та зберегли в душі світлий християнський образ Божої Матері. Сильні, волелюбні сини і дочки нашого народу й понині просять у Пресвятої Богородиці захистити їхню рідну землю та зробити її процвітаючою і заможною. Тому для кожної черкаської родини Покрова – свято і релігійне, і національне, і сімейне.
Шановні жителі Черкащини! Віримо, що незламний козацький дух і надалі житиме у ваших серцях, а чистий образ Богородиці захистить і вбереже наш рідний край і всю Україну! Миру, щастя і добра вам!
Зі святом!
Голова обласної державної адміністрації, Герой України Сергій Тулуб
Додано (12.10.2012, 13:50) --------------------------------------------- 14 жовтня – День Українського козацтва
У світлий день Покрови Пречистої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою відзначається національне свято – День козацтва. Ця традиція належно підкреслює велике історичне значення козацтва в боротьбі за утвердження української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення.
Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг.
Бажаємо усім міцного козацького здоров'я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь-які перешкоди!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації В.В. Архип'юк
Повідомлення відредагував kamrda - П`ятниця, 12.10.2012, 12:54 |
|
| |