MENU
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Підсумкова медична рада
komradДата: Понеділок, 04.02.2013, 10:14 | Повідомлення # 1
Старожил
Група: Перевірені
Репутація: 1
Статус:
За участю керівництва райдержадміністрації та райради, лікарів ЦРЛ та працівників сільських закладів охорони здоров’я  на базі Кам’янської центральної районної лікарні відбулась підсумкова медична рада.

Головний лікар Костянтин Тамко повідомив присутніх про те, що завдання, які стояли перед охороною здоров’я і на виконання яких була направлена робота медичних працівників спрямовані на забезпечення населення району доступною і якісною медичною допомогою, охорону материнства та дитинства, зниження показників інвалідності дітей та дорослого населення, зниження рівня захворюваності на такі соціально – значущі та соціально небезпечні хвороби, як туберкульоз, ВІЛ / СНІД, онкологічні захворювання.

В районі станом на 01.01.2013 р. функціонують 22 заклади охорони здоров’я: ЦРЛ, 4 лікарські амбулаторії в тому числі – 6 ЛА ЗПСМ та 18 ФАПів та ФП. Всі сільські заклади охорони здоров’я є структурними підрозділами ЦРЛ.

На охорону здоров’я району на 2012 рік були передбачені кошти в сумі18082,8 тис. грн.  Протягом 2012 року сесією районної ради було виділено кошти в сумі 1664,1 тис. грн.. За звітній період придбано медичного обладнання на загальну суму 116,130 тис. грн.., в тому числі за кошти державного бюджету на протязі року отримано медичного обладнання на суму 29,96 тис. грн.. За рахунок спец фонду в 2012 році було придбано медичного обладнання на суму 86,17 тис. грн.. (фетальний монітор. Кисневий концентратор, медичне обладнання для операційної. Фотометр КФК – 3. опромінював та інше).

В ході наради обговорювались проблемні питання, можливі перспективи розвитку галузі охорони здоров’я, створення умов для обслуговування населення в закладах охорони здоров’я району шляхом реконструкції та капітальних ремонтів об’єктів медичної інфраструктури, а також їх оснащення сучасним діагностичним та лікувальним обладнанням. Детально розглянувши всі заплановані питання  були визначені пріоритетні напрямки розвитку системи охорони здоров’я: по подальшому розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах загальної практики – сімейної медицини; поліпшенню матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я; оптимізації мережі закладів охорони здоров’я, стаціонарної медичної допомоги, та її структури у відповідності до реальних потреб населення, формуванню мотивації закладів охорони здоров’я до ефективного використання ресурсів і підвищення якості діяльності; використанню програмно-цільового підходу до розвитку галузі охорони здоров’я, в першу чергу для покращення здоров’я дітей і матерів, медичної допомоги хворим на серцево-судинну та онкопатологію, боротьбу із соціально-небезпечними (туберкульоз, ВІЛ-інфекція/СНІД, алкоголізм, наркоманія) та інфекційними хворобами.

Очікується, що реалізація запланованих завдань у сфері охорони здоров’я району в 2013 році дозволить забезпечити зменшення загальної захворюваності жителів району, зменшення первинного виходу на інвалідність, покращення діагностики захворювань, якості надання медичної допомоги дітям та матерям.

Для  вирішення проблеми кадрового забезпечення необхідно  вибудувати чітку систему профорієнтаційної роботи, а також відстежувати динаміку навчання та працевлаштування.

Влада повинна вжити всіх заходів для того, щоб забезпечити покращення якості надання медичних послуг населенню району, адже поетапний перехід вітчизняної  системи охорони здоров’я до загальноєвропейського рівня є одним з пунктів Програми Президента України Віктора Януковича «Україна для людей».

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Хостинг від uCoz